Wat is Chlorella Groei Factor (CGF)?

Een belangrijk onderdeel waaruit de celkern van Chlorella is opgebouwd wordt Chlorella Groei Factor (CGF) genoemd. Alle elementen binnen Chlorella’s celkern (peptiden, eiwitten, nucleïnezuren (RNA en DNA), polysacchariden, beta-glucanen, zwavel en mangaan vormen samen CGF. Het is alleen te vinden in de kern van de cel en komt alleen voor in Chlorella. Onderzoekers hebben ontdekt dat CGF wordt geproduceerd door Chlorella tijdens de intense fotosynthese waarmee Chlorella in staat is zo snel te groeien. Feit is namelijk dat de Chlorella cel het vermogen heeft zich elke 20 tot 24 uur te verviervoudigen. Niet voor niets overleeft Chlorella dan ook al meer dan 540 miljoen jaar op onze planeet! De nucleinezuren die in CGF gevonden worden zijn de fundamentele bouwstenen van het leven en zijn van cruciaal belang om het natuurlijke afweersysteem in topconditie te houden. Ook de beta-glucanen vervullen een belangrijke rol bij het versterken van het immuunsyteem.

Experimenten met micro-organismen, dieren en mensen hebben aangetoond dat Chlorella Groei Factor RNA/DNA functies, verantwoordelijk voor de productie van eiwitten, enzymen en energie op cellulair niveau, lijkt te bevorderen. Het nucleïnezuur in het menselijk lichaam (RNA / DNA) is verder verantwoordelijk voor het aansturen van celvernieuwing, groei en reparatie. De hoeveelheid nucleïnezuur in het lichaam neemt af vanaf ongeveer het twintigste levensjaar. Onvoldoende nucleïnezuur veroorzaakt vroegtijdige veroudering alsmede een verzwakte immuniteit tegen voorkomende virussen en ziekte, maar ook bijvoorbeeld een trager weefselherstel. Nucleïnezuur kan verder uitgeput raken door gebrek aan beweging, stress, vervuiling en slechte voeding. Het aanvullen van RNA / DNA is daarom van fundamenteel belang voor elk aspect van de lichamelijke gezondheid, levensduur en kwaliteit van leven. RNA / DNA versterkt ook de immuniteit door het verbeteren van de activiteit van T-cellen en B-cellen die de voornaamste immuunsysteem verdedigers zijn tegen virussen en andere micro-organismen. Uit onderzoek is ook naar voren gekomen dat CGF er voor zorgt dat er meer zogenoemde macrofagen geproduceert worden door het immuunsysteem (macrofagen herkennen ziekteverwekkers en ruimen ze op). Ook helpen macrofagen bij de vernietiging  van kankercellen en bij de verwijdering van cellulaire afvalstoffen.

Wellicht een van de meest opzienbarende voorbeelden van onderzoek naar de effecten van CGF is de survey die werd gedaan in een ziekenhuis met patiënten met langdurige wonden (maagzweren en chronische gastritis). Zij genazen niet, zelfs na behandeling met standaard medicijnen. Aan deze patiënten werd een vloeibare CGF oplossing gegeven en binnen enkele dagen begon er nieuw weefsel te verschijnen en alle patienten herstelden volledig.

CGF verbetert ons immuunsysteem en zo ook het vermogen om te herstellen van intensieve lichamelijke inspanning en sport.Tevens bevordert het gezonde zwangerschappen. CGF stimuleert de groei van waardevolle vriendelijke bacteriën die op hun beurt weer een probiotisch effect hebben op het lichaam. Het gebruik van Chlorella en CGF is ook zeer aan te raden in geval van virussen (zoals de gewone verkoudheid of griep) of bij schimmels zoals Candida, het  Epstein-Barr virus, chronische vermoeidheid of immuunsysteem deficiëntie.

Dus: Wat kan Chlorella Groei Factor voor mij doen?

GEEFT HET IMMUUNSYSTEEM EEN BOOST

CGF ondersteunt een gezonde immuunfunctie door het stimuleren van de productie van interferon. Interferon is een natuurlijk eiwit die in de cellen van ons immuunsysteem worden afgescheiden na contact met virussen, bacteriën of schimmels. De hoge concentraties chlorofyl in CGF zuiveren het bloed en hebben anti-virale en anti-inflammatoire eigenschappen. Het heeft ook een probiotische functie – het stimuleert de groei van goede bacteriën en ondersteunt het spijsverteringsstelsel.

ONTGIFT

Glutathione, een stof die wordt gevonden in CGF, heeft het vermogen om te binden met o.a. zware metalen, oplosmiddelen en pesticiden en transformeert ze in een vorm die kan worden uitgescheiden in de ontlasting of gal. Het is ook een krachtige anti-oxidant.

ANTI-AGING OF ANTI-VEROUDERINGS EFFECT

Nucleïnezuur (DNA/RNA) is in het lichaam verantwoordelijk voor het aansturen van celvernieuwing en reparatie. Naarmate we ouder worden dalen nucleïnezuur- niveaus. Onvoldoende nucleïnezuur veroorzaakt vroegtijdige veroudering en verzwakte immuniteit. Het aanvullen van DNA/RNA is daarom belangrijk en suppletie kan bijdragen aan een betere gezondheid en langere levensduur. Het helpt ook huid, nagels en haren in goede conditie te houden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *