06 28 99 19 99

info@vitamelle.nl

Top
 

Recensies

Ik heb Melanie leren kennen via een gemeenschappelijke vriend. Ik heb altijd  interesse gehad in voeding en goede ervaringen van anderen.

Met Melanie een eerste lange intake gesprek gehad, goed naar haar kennis geluisterd en met de nodige eigen bagage en haar achtergrond, werd ik gepakt door haar verhaal en behandeling.

Aangezien ik precies 18 maanden geleden een hart infarct heb gehad en Diabetes type 1 heb, ben ik de eerste plaats sceptisch en voorzichtig, maar sta altijd open voor verbeteringen en nieuwe methodes. Vanaf dag een ook gezegd: “ seeing is believing” of  “the proof of the pudding is in the eating”.

Het maken van een jaarlijkse reset, spraak mij in de eerste plaats aan. Dit doen we ook voor Auto’s (APK keuring), onderhouden huizen, etc. Maar een jaarlijkse beurt voor je eigen lijf doen we nooit of nauwelijks. Per slot van rekening worden we ouder en de nodige “service” is een pure noodzaak. Input is output !

Een paar kilos eraf, beetje minder buik leek een goede tweede drijfveer. De persoonlijke aandacht en haar drive voor deze methode/behandeling werkten door op mijzelf en de 2 volle detox-weken vlogen voorbij. Het resultaat was verbluffend:

  1. Mijn nachtelijke insuline heb ik stop gezet (nog niet eerder gebeurd) en gedurende dag insuline gebruik sterk verminderd.
  2. Neem geen maagtablet meer (pantoprazol) om ik zover geen last meer heb van mijn maag ivm andere medicijnen die ik neem voor mijn hart.
  3. Ik ben zeker 6 kgs afgevallen en minder buikvet
  4. Voel me beter en fitter, kortom meer energie
  5. Bewust geworden van kleinere porties en verantwoordelijk nemen voor wat jezelf in je mond stopt. Geen producent of iemand de schuld geven.

Iedereen mag mij benaderen bij vragen over Melanie en haar behandeling. Ik ben er van overtuigd dat dit me verder gaat brengen en ga dit zeker jaarlijks herhalen.

Nogmaals Melanie bedankt voor al jouw input en steun in jouw methode en nu mijn methode is geworden.

Edward

Edward

Edward van Kruijssen, 55 jaar

Jordi

Jordi Damen

Melanie had al eens vaker verteld over voeding en de wijze waarop je je levensstijl kan veranderen. Juist alle achtergronden sloten aan hoe we zelf al met eten omgingen. Maar zoals zo vaak, begin je ergens pas aan als je ergens last van hebt of echt iets wil wijzigen. En bij mij was de aanhoudende uitslag in mijn gezicht, nek hals en armen. Ik had al van alles gedaan (voeding, dokter, Bioresonantie, Orthomoleculaire therapie, etc), maar het ging niet weg.

 

Dus de optie om mijn darmen eens grondig te reinigen was mijn nieuwe hoop. En het feit dat je dan ook wat kilo’s afvalt was ook mooi meegenomen😉. Samen met mijn vriendin heb ik de detox kuur gedaan gedurende 3 weken en wat hierbij opviel is dat je dan ook nog veel meer over voeding leert van Melanie en wat wel/niet goed bij je past. Op de meeste tijdstippen die je vantevoren niet verwacht kreeg ik ook motivatie appjes en tips. Nooit is iets teveel en ze heeft ook veel kennis over je hele lichaam. Na de behandeling was ik super fit, was de uitslag grotendeels weg (uiteindelijk in combinatie met een zalf geheel weggegaan) en voelde ik me echt herboren. Ongekend hoe belangrijk je darmen zijn en wat er gebeurd als je de detox kuur volgt. Was ook veel scherper en creatiever geworden. En ik was 5,5 kilo afgevallen.

 

Maar belangrijkste was dat je een gezonder leefpatroon aan gaat nemen. Had ook gelijk een abonnement op de sportschool genomen en ben 2x per week gaan sporten. Nu 6 maanden later ben ik in 9 kilo lichter, voel me super fit en eet is dagelijks nog iets wat we geleerd hebben met de Detox kuur. Uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen, maar de motivatie van Melanie en ook de relativering (als je het niet wil dan pusht ze ook niet), zorgt er wel voor dat je het vol houdt en blijft toepassen. Overigens heeft ze telkens ook iets nieuws, zodat je ook steeds meer bijleert. Dat motiveert ook en is denk ik haar kracht. Ze is intens begaan met het helpen om jezelf beter te voelen.

 

Inmiddels heb ik het verhaal vaker verteld aan anderen en iedereen die er voor open staat heb ik naar haar doorverwezen.

Keep up the healthy lifestyle!!!!

Ik ken Melanie nu een half jaar. Haar passie voor de verzorging van de meest kritische inwendige organen samen met mijn patronen rondom sport en voeding leken me een mooi moment voor een reset. Ik merkte dat ik fysiek en mentaal weer wat last had van oude patronen. Letterlijk en figuurlijk te veel bagage meenemen voelt niet fijn. Ook fysiek niet bij mijn passie voor hardlopen omdat ik fit wil blijven en goed in mijn vel wil zitten.

Melanie is mijn wandelende encyclopedie van lichaam en geest. Haar brede inzichten zijn als een spiegel voor me en het is bijzonder hoe ze laat zien hoe alles met elkaar in verbinding staat. Zowel lichaam als geest! Balans! De persoonlijke begeleiding van Melanie ben ik het meest tevreden over. Ze staat altijd open voor vragen en helpt je er doorheen als je het even lastig hebt. 5 kilo lichter was een mooie bijkomstigheid!

De coaching vond ik waardevol en onmisbaar! Zo doe je het niet alleen en kun je gebruik maken van een enthousiaste ervaringsdeskundige! Vitamelle raad ik zeker bij anderen aan. Het gaat om persoonlijk groei en bewustwording. Melanie weet dat op een enthousiaste, discrete en zeer persoonlijke manier in te vullen!

Recht door zee en met een enorme focus!

020-man-6

Man, 43 jaar

036-woman

Vrouw, 43 jaar

Via een kennis hoorde ik over Vitamelle en vanwege zijn positieve ervaring besloten om ook deel te gaan nemen aan het Detox programma. Niet zozeer vanwege lichamelijke klachten, maar wel om een stuk bewustzijn te creëren als het gaat om voeding en wat het met je lichaam/geest doet. Het hele programma heb ik als zeer positief ervaren en al snel merkte ik dat ik me energieker voelde dan voorheen.

Het programma is heel overzichtelijk met elke dag stap voor stap uitgelegd wat je eetschema is met duidelijke recepten, dus voor iedereen te volgen. Wat mij voornamelijk erdoorheen heeft geholpen is de coaching tijdens het programma. Even een belletje of appje om te vragen hoe het gaat. Wanneer je vragen hebt een snelle en leuke reactie terug waardoor je het gevoel hebt de kuur niet alleen te doen, maar dat er iemand is die je aanmoedigt en steunt, heel fijn! Dus zou ik Vitamelle bij anderen aanbevelen? Zeker weten!!

Welke beweegredenen had je om Vitamelle te benaderen?

Soms komt er iets of iemand op je pad op het juiste moment. Ik was niet op zoek, maar Melanie praatte erover en ik werd nieuwsgierig omdat ik een paar onderwerpen m.b.t. gezondheid herkende.

Welke klacht had bij jou de meeste prioriteit of wat was je doel?

Mijn ‘’klacht’’ was dat ik snel een opgeblazen gevoel kan hebben. Ik weet wat ik wel en niet zou moeten eten, maar soms is dat lastig met mijn bourgondische levensstijl. Dit is niet iets om achter te verschuilen, maar vaak wel makkelijk. Daarnaast merk ik dat mijn darmen onrustig zijn door wat ze allemaal moeten verteren. Dit geeft ook winderigheid (vooral s ’nachts en in de ochtenden en dit is niet prettig).

Wat heeft Vitamelle je opgeleverd?

Door Vitamelle heb ik een kuur van drie weken gedaan. Het heeft geholpen om weer beter zicht te krijgen op mijn voedingspatroon en het heeft mijn lichaam ook rust gegeven. Daarnaast ben ik er ook -5 kg mee afgevallen. Het zal altijd een soort ‘’strijd’’ blijven; wat wel en wat niet, maar daar moet ik een balans in krijgen, dat is niet altijd makkelijk maar door bepaalde periodes hier meer aandacht aan te geven, kijk je weer even op een andere manier naar je eigen patroon en stel je je weer even bij wanneer nodig.

Waar ben je het meest tevreden over?

De rust die het mijn lichaam gaf omdat ik bijna alleen maar goede en gezonde producten gebruikte. Daarnaast had ik voor de behandeling uitslag op mijn lichaam. Gaande de behandeling zag ik dit wegtrekken. Het geeft een goed gevoel wanneer je tijd aan jezelf en je lichaam besteed!

Hoe heb je de coaching ervaren?

Als erg prettig. Melanie voelt goed aan wanneer een berichtje te sturen ter motivatie of wanneer juist niet. Wanneer ik een vraag had, stuurde ik een whatsapp berichtje en binnen no time had ik vaak al reactie. Het is fijn om een stok achter de deur te hebben en iemand die compleet begrijpt waar jij mee bezig bent.

Hoe vond je de bereikbaarheid?

Zie bovenstaande antwoord

Zou je Vitamelle bij anderen aanbevelen en waarom?

Ja, Melanie is erg prettig om mee samen te werken en kan een goede uitleg van het lichaam geven. Uiteindelijk moet je het natuurlijk zelf doen, maar het is heel fijn om iemand achter je
te hebben staan. En natuurlijk de resultaten die het programma geeft, maar ook hier moet je
na de kuur jezelf blijven uitdagen.

007-woman-9

Vrouw, 27 jaar

002-woman-14

Vrouw, 66 jaar

Mijn voornaamste reden was om eens helemaal schoon te worden en daarna de voeding aan te passen. Tot mijn verbazing was ik in no time van verschillende pijntjes af in mijn rug en mijn heup en had ik een enorme energie.

Ik heb mijn voeding ( gedeeltelijk ) aangepast en merk dat ik ook minder eet. Gisteravond heb ik voor het eerst een paar chipjes op en eerlijk gezegd vond ik het niet echt lekker meer ????????.

De begeleiding van jou heb ik als prettig ervaren en ik zal jou ook zeker aanbevelen, te beginnen bij mijn zus. Kortom ik ben zeer tevreden en was 4 1/2 kg afgevallen en daarna nog eens een pond.

Wij zijn nu op vakantie en ben benieuwd hoe het is als we thuis komen.

couple

Echtpaar sportschool

Wij hebben Vitamelle benaderd vanwege het feit dat Anja mijn vrouw al een tijdje niet goed in haar vel zat.  Mijn vrouw en ik exploiteren FIT by JEFF in Dongen en hebben daar een volledige week taak aan, zeven dagen per week. Daarvoor heb je veel energie nodig.

In eerste instantie zou Anja alleen met de Detox kuur aan de slag gaan, maar om haar extra te steunen, heb ook ik de gehele kuur gedaan met goed resultaat.

Anja wilde voornamelijk haar gewicht omlaag krijgen en haar buikomvang verminderen.

Omdat ik ook aan de Detox kuur begon heb ik als doelstelling genomen van mijn insuline buikje afkomen en droger te worden. Dat wil zeggen dat al mijn spieren er nog geripter uit springen.  Elke avond dronk ik na mijn werk een paar glazen wijn om te onthaasten! Tijdens het kuren kwam ik erachter dat het een gewoonte was! Je kunt ook op een andere manier ontspannen! Ook hebben wij de kuur ondergaan om onze klanten beter advies te geven waar de valkuilen zitten als je wil gaan afslanken, want Vitamelle gaat daar heel ver in met haar coaching.  Zo kan je te allen tijde contact hebben als je vragen hebt of in een dip zit! De kuur begint de eerste week met je eetgewoontes aan te passen en mind setting!

Je bewust worden van wat je eet en regelmaat in je eetpatroon krijgen.

Je begint met allerlei vitamine en groente preparaten om je lichaam schoon te maken en energie te geven.  De tweede week krijg je om de dag een spoeling om alle resten wat verkleefd zit aan je dikke darm los te weken en af te voeren. Zo wordt ook je organen gereinigd. In die week mag je alleen smoothies als voedsel tot je nemen en veel kruiden thee drinken.

In de derde en laatste week moet je rustig je eetpatroon opvoeren zodat je rustig aan * normaal voeding* kan wennen! Wij hebben veel complimenten gekregen van onze klanten, die wisten in eerste instantie niet dat wij aan het kuren waren.

Ondanks dat ik mijn Personal Trainingen en groepslessen heb moeten geven hield ik toch genoeg energie over. Dat laatste had ikzelf niet verwacht. In onze vriendenkring gaan sommigen ook aan de Detox kuur beginnen. Voor mijzelf heb ik besloten dat ik voor de kerst een spoeling ga doen en voor de zomer begint.[ met ontslakken voornamelijk van mijn lever. Dat geeft mij een geruststelling] Als ik nu een wijntje drink geniet ik er meer van en met mate.

Ik wil ook melden dat je beter als duo aan de kuur kan gaan beginnen. Zonder Anja mijn vrouw had ik waarschijnlijk niet alle voeding supplementen kunnen innemen in verband met mijn drukke werk!

Vitamelle is met de stuwende kracht Melanie een aanrader voor iedereen die agezonder en bewuster wil gaan leven.

Lieve Melanie dankjewel voor de goede zorg en coaching.

Een dikke kus van ons beiden.

Dank je wel voor je enthousiaste verhalen over de kuur die en gezondheidsproblemen waar ik tegenaan liep waren mijn beweegredenen om deze kuur te gaan proberen.

Moe, minder energie, maar vooral lichamelijke klachten die tot uiting komt in mijn handen.

Ik begon vrij abrupt maw ik had er zin in en ben meteen enthousiast ervoor gegaan.

Zag op tegen de spoelingen of dat wel iets voor mij zou zijn.

Maar dit is alles meegevallen… zelfs beter dan verwacht. Ik ervaarde echt een schoon, zuiver gevoel, ik maar dan versie 2.0.

Ben in totaal 8-9 kg afgevallen. Dit was geen beweegredenen voor me maar deze kuur brengt wel een reset met zich mee. Bewustwording over wat je eet, welke combis niet oke zijn tegenover de klachten die je ervaart.

Dat was eigenlijk wat ik hoopte samen met vermindering van de klachten en dat is gebeurd.

Het is top als je na 3 dagen in fase 1 al complimenten over je stralende huid ontvangt. Geeft een boost om door te gaan.

De coaching van Melanie heb ik als superfijn ervaren. Ze is heel betrokken, weet precies op het juiste moment te appen of je te motiveren, vooral haar kennis is geweldig als ook haar creativiteit in gezonde gerechten…. net even iets anders om als suggestie mee te nemen. Heerlijk dat je haar kan appen en net weer even vooruit kunt. Dat heb je wel nodig.

Ben supertrots op mezelf dat ik het heb gedaan en volbracht, zonder moeite of honger of iets dergelijks… Ga er zeker mee door. Nieuwe mindset en zuiver van binnen. Op naar de lente.

Enne, ik denk er nu al weer over om hem net voor de zomervakantie weer een keer te doen.

thx Mel, X

034-woman-2

Vrouw

sander pasfoto

(Interim) Leiderschap & Management / Spreker / Teamleider Hunted (avro/tros) / Inspirator / Trainer

Ik voelde mij te vaak niet fit. Ik weet dat mijn darmen niet optimaal functioneren, of beter, dat ik ze telkens opzadel met problemen door mijn eet- en drinkpatroon. Dat hindert mij in de dingen die ik doe en wil doen. Vandaar dat ik de stap naar Vitamelle heb gezet.

Hoe heb ik je het traject ervaren?

Het is niet altijd even makkelijk. Het ‘afleren’ of ‘afzweren’ van gewoontes in het eet- en drinkpatroon levert al snel confrontaties met jezelf en je gestel op. Je loopt hard tegen die gewoontes aan: iets lekkers pakken bij lichte trek, een extra bak koffie, snoepen, snacken, drop in de auto, cola, etc. En het is soms ook gezellig om lekker bourgondisch te eten.

Je krijgt tijdens het traject wel zicht op wat je je lijf, en ik mijn darmen, aan doe. Maar met de overtuiging van het begin (aanhaken op dat gevoel) lukte het om al de verleidingen, en dat zijn er veel, te weerstaan.

Ergo, niet ‘een fluitje van een cent’, harde zelfconfrontatie(s) maar zeker te doen!

Wat vond ik het meest bijzonder?

Mijn gevoel na de eerste spoeling. Allereerst voelde ik me meteen fitter maar sinds zeker 20 jaar heeft mijn buik nooit zo zacht aangevoeld: het voelde als een zacht dekentje. Mijn buik/maag verkeerde kennelijk altijd in opgezette toestand. Dat voelde niet fijn! Dat is nu weg.

Wat heeft het me gebracht?

Allereerst een direct resultaat in mijn spijsvertering. Was die anders voortdurend rommelig, borrelend opdringerig en aanwezig, is die nu rustig en niet opdringerig meer. Daarnaast het besef wat verkeerde keuzes in eten en drinken met mijn lichaam doen en dat ik dit zelf kan beïnvloeden en veranderen.

Hoe ik de begeleiding heb ervaren?

Jouw begeleiding is vanaf moment 1 to the point, zeer kundig en vertrouwen gevend. Daarmee was ik meteen overgegeven aan jouw deskundige adviezen, tips en aanwijzingen. Je legt alle stappen goed uit en verklaart de gebeurtenissen en ervaringen goed.

Je hebt me zo goed geholpen mijn eigen lichaam beter te lezen, beter te begrijpen. Dat is heel bijzonder en getuigt van professionaliteit en deskundigheid. Daarnaast zorg je voor een ontspannen sfeer waarbinnen een leuk gesprekje (over van alles) mogelijk is tijdens het spoelen.

Jouw ‘touch’ in het masseren van de darmen is geweldig; Het geeft ontspanning, rust en resultaat!

Zou ik anderen aanbevelen om naar Vitamelle te gaan?

Absoluut. Voor sommigen zal het qua kosten lastig zijn maar ik zal/kan het iedereen van harte aanbevelen!!!!