Wat is Detoxen?

het doel is ervoor te zorgen dat je lichaam en geest minder belast wordt en kan herstellen

Het is soms triest om te zien hoe wij ons fantastisch mooie lichaam vervuilen en ziek maken door verkeerde voeding en onze manier van leven. Een Detox kan op zijn tijd hoge noodzaak zijn om te voorkomen dat klachten chronisch worden en ons functioneren belemmerd. Dit kan op vele manieren. Minder koffie drinken, meer gezonde voeding, meer bewegen, minder Social Media, beter slapen etc.

En dat is precies wat een Detox doet die je bij Vitamelle volgt. Door je darmen leeg en schoon te maken kan je lichaam weer naar behoren gaan functioneren. Je hormoonhuishouding, het lymfesysteem, de bloedcirculatie hebben er allemaal profijt bij.

Heel simpel gezegd

Als het lichaam overbelast wordt gaat het andere manieren zoeken om de rotzooi, het “vergif” te lozen. De lever kan het niet meer alleen af. De onderdelen die het lichaam gaat gebruiken zijn de longen/bronchiën, de neus/mond, de darmen, de schildklier, je huid en het urogenitale stelsel. Hier zie je dan ook de eerste problemen ontstaan.

Klachten als eczeem, migraine, overgewicht, geen focus, obstipatie, prikkelbaar darmsyndroom kunnen aanzienlijk verbeteren en/of verdwijnen na een Detox.

Ik zie mijn cliënten lichamelijk en mentaal enorm opknappen in 15 dagen tijd. Ze gaan weer stralen, voelen zich zelfverzekerd en energiek. Een mooie bijkomstigheid is dat men soms de ongewenste kilo’s verliest tijdens de kuur en daarna. Een mooi proces om iedere keer weer te mogen meemaken.

De Detox bestaat uit 5 afbouwdagen, 5 sapdagen en 4 opbouwdagen met optioneel klysma’s die je zelf thuis doet of hoge darmspoelingen, ook wel Colonhydrotherapie bij mij in de praktijk. Tijdens deze dagen gebeurt er heel veel in je lichaam (en geest) Hier help ik je bij door de regelmatige contact momenten. Daarnaast ben ik voor al je vragen overdag altijd bereikbaar tijdens deze periode via WhatsApp of per mail.

Wat is Colonhydrotherapie?

Zoals uitgelegd bij de omschrijving Detox is het haast logisch te bedenken dat de darm als Detox orgaan het meeste effect heeft omdat de darm het grootste contactorgaan is met de buitenwereld vanwege zijn oppervlakte van zo’n 200 m2.

Door het dichtslibben van dit darmoppervlak kunnen op den duur stofwisselingsproblemen en ernstige chronische ziektes van verschillende aard ontstaan.

De CHT is simpel gezegd een hoge darmspoeling die uitgevoerd wordt met een speciaal apparaat, de zogenaamde Colonhydromat, die de behandeling hygiënisch en reukloos maakt. Het apparaat is voorzien van een kijkraam waardoor de uitscheiding zichtbaar is. Zo kan de client (vaak tot zijn eigen grote verbazing) zien wat er allemaal uit de darm gespoeld wordt.

De behandeling wordt uitgevoerd met warm gefilterd water. Middels een slang wordt het apparaat verbonden aan de cliënt.

De behandeling wordt gegeven in een ontspannen sfeer en desgewenst gecombineerd met een buikmassage. Een onwennig gevoel kan tijdens de behandeling optreden maar is verder zonder pijn. Over het algemeen voelt de client zich erg opgelucht na de behandeling. Men gaat zich steeds beter voelen na een aantal spoelingen.

Adviezen over gezonde voeding, beweging en stressmanagement komen altijd ter sprake om zo tot nog betere resultaten te komen.

Aanmelden of voor vragen kan u zich aanmelden via het contactformulier.