06 28 99 19 99

info@vitamelle.nl

Top
 

Werkzaamheden

Who we are, what we do

Welkom bij Vitamelle! Wat leuk dat je op mijn site bent.

Ben jij op zoek naar een manier om gezonder te leven? Heb je (vage) klachten waardoor je minder lekker in je vel zit? Heb je voor je gevoel alles al geprobeerd en zie je door de bomen het bos niet meer?

JE KAN ER WAT AAN DOEN!

Met mijn programma waarin JIJ centrale staat bied ik jou de mogelijkheid om te transformeren naar je nieuwe IK. Hoe voelt dat? Dat zou toch super zijn!

Door allereerst goed naar jouw verhaal te luisteren en door de juiste vragen te stellen kan ik samen met jou een plan van aanpak op maat maken. Iedereen is anders en heeft een eigen aanpak nodig om op zijn of haar eigen comfortabele manier naar zijn persoonlijke doel te komen. Met de persoonlijke begeleiding van mij wordt je geholpen om

 • Je lichamelijke klachten aan te pakken
 • Je lichaam “schoon” te maken
 • Geestelijk een opgeruimd gevoel te krijgen
 • Inzicht te krijgen in jouw voedingspatroon
 • Meer energie te krijgen
 • Bewust betere keuzes te maken voor jouw gezondheid
 • Meer focus te krijgen
 • Lekkerder in je vel te zitten
 • Beter te slapen
 • Een leukere partner, moeder, leidinggevende enz te zijn.

HOE HEERLIJK ZOU HET ZIJN OM JE WEER FIJN TE VOELEN IN JE EIGEN LIJF?!

Ik weet hoe dat is. Ik weet hoe het voelt om je weer krachtig en bruisend van energie te voelen en dat gun ik iedereen. Wil jij dit ook? En ben je benieuwd wat ik kan betekenen voor je?

Gratis kennismakingsgesprek

Ik kan niet wachten om je te ontmoeten.

~Melanie

Werkzaam via de vijf natuurgerichte principes

In mijn praktijk wordt gewerkt volgens de vijf natuurgerichte principes. Deze principes zorgen ervoor dat ik mijn cliënten op een holistische wijze benader. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij ga ik ervan uit dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet  functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast is er ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam.

Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

Drainage

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam regelmatig belast met gifstoffen in stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van deze stoffelijke ballast.

Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam. Het onderwerp ‘geestelijke voeding’ hoort thuis bij de Psyche.

Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kunt u deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Trainer Hormoonfactor

Hormonen zijn de boodschappers van ons lichaam en hebben invloed op hoe we eruit zien, hoe gezond we zijn en hoe we ons voelen. Met de hormoonfactor methode kun je jouw hormonale disbalansen herkennen aan symptomen. Vervolgens gaan we op zoek naar de echte oorzaken. Hierdoor kunnen we samen jouw leefstijl gerelateerde klachten definitief oplossen:
Onder leefstijl versta ik: voeding, beweging en stressmanagement. Door veranderingen aan te brengen op deze 3 punten merk je dat veel voorkomende klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.
Goede voeding is daar een essentieel onderdeel van. Als je je lichaam (en brein )geeft wat het nodig heeft zal je dit ook uitstralen.
Een strakke huid, heldere blik, glanzend haar etc. Niet te vergeten wat dit doet met je zelfvertrouwen, die zal groeien met de dag.

Je ervaart meer energie, je slaapt beter, je herstelt beter. Dit motiveert weer om van de bank af te komen en te gaan bewegen. Dit vergroot het geheel nog meer. Meer stressbestendigheid in prive en zakelijke relaties, meer relativeringsvermogen, meer verdraagzaamheid naar elkaar. Een betere papa of mama zijn. Je hele gemoedstoestand verandert.

Inzicht = bewustwording = motivatie = actie = mindset = leefstijl = gezond ouder worden.

En daar wil ik je bij helpen.. stap voor stap

Hoe?
Eerst wil ik weten wie ik voor me heb. Een uitgebreide intake waarin we bespreken waar jij vandaan komt en waar je naar toe wilt is super belangrijk.
Iemand die zijn probleem bij mij neer legt om het op te lossen kan ik helaas niet helpen. Ik wil die intrinsieke motivatie zien, je drijfveer duidelijk krijgen.

Daarna volgt een stappenplan om mee aan de slag te gaan, met mij altijd in je kielzog om op terug te vallen. Ontzettend gedreven ben ik om je naar je doel te begeleiden en daarna los te laten.. tussendoor moet er misschien wat bij gestuurd worden. Iedereen heeft valkuilen en niemand kan voorspellen of er iets ongelukkigs op je pad komt wat je uit je balans brengt. Besef dat in alles.

Detox coach

Door periodiek te detoxen kan je je lichaam zich ontdoen van toxische stoffen die zich gedurende jaren hebben opgehoopt. Natuurlijk is het belangrijk om dit te doen onder supervisie van een professional. Een ideale kickstart naar een nieuwe levensstijl!

We staan voortdurend bloot aan een bepaalde mate van vervuiling/toxische belasting. Dit vormt een potentiële oorzaak van onder andere huidklachten, hormonale disbalansen en overgewicht.

Energie 0
Mindset 0
Frisse start 0

De Innerwave kuur bestaat uit goede supplementen, lekkere recepten en een duidelijke uitleg. Het resultaat is verbluffend zowel fysiek als mentaal.

De detox kuur is gebaseerd op en geïnspireerd door het principe van Dr. Mayr. Deze wereldberoemde Oostenrijkse arts Frans Xaver Mayr (1875 – 1965) is beroemd vanwege zijn darmreinigingskuur. De 80-jarige, haast rimpelloze Mayr. begreep als geen ander dat een goede gezondheid begint met een goed werkende darm.

De kuur bestaat uit 3 fasen: een afbouwfase (waarin je je normale voedingspatroon afbouwt), de vastenkuur zelf, en de opbouwfase (waarin je langzaam weer opbouwt naar een gezond voedingspatroon). Tijdens de kuur zullen er zeker “moeilijke” momenten zich voordoen. Er kunnen zich namelijk ontwenningsverschijnselen voordoen zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid & slapte. Echter het resultaat van de kuur weegt hier ruimschoots tegen op! Vitamelle helpt je door de zure appel heen te bijten…..

De kuur van Innerwave heeft een uitgebreid informatie boekje waarin de 3 fases worden toegelicht.  Tijdens de sapfase kan men zelf thuis elke dag de klysma’s doen. Een andere optie is 3 x een colonhydrotherapie behandeling van een uur in te plannen in de praktijk verdeeld over de 5-7 sapdagen. Overleg hierover tijdens het intakegesprek wat voor jou het fijnste werkt.

Colonhydrotherapie

Waarom wel elke dag onze tanden 2 a 3 maal poetsen en elk half jaar naar de tandarts maar niet je lichaam reinigen?

De overtuiging dat een goede gezondheid voor een groot deel uit de darmen komt is al vele malen verkondigt en heeft zich in de praktijk vaak bewezen.

Met Colonhydrotherapie zuiver ik de dikke darm op een zachte, effectieve manier met gezuiverd warm water. Naast dat het opgehoopte afvalstoffen / toxinen afvoert zorgt het water in de darm voor een massage van de darmspieren. De peristaltiek wordt getraind en hersteld. Het maakt je bewust van je spijsverteringsstelsel en je voedingsgewoonten. Deze manier van detoxen is de reden waarom Colonhydrotherapie zo populair aan het worden is. Het draagt bij aan een gezonder leven waarbij meer energie en vitaliteit ontstaat. Colonhydrotherapie kan helpen bij klachten als obstipatie, PDS, migraine, eczeem, slapeloosheid, stemmingswisselingen, overgewicht, moeheid, candida, slechte adem, menstruatieklachten, reumatische klachten etc etc. Informeer of uw klacht ook tot dit rijtje kan behoren.

Ook in combinatie met andere therapieën die bijdragen aan lekkerder in je vel zitten werkt Colonhydrotherapie fantastisch.

Procedure

Elke afspraak is 75 min. Van te voren ontvangt u per mail een intakeformulier die u meeneemt naar de afspraak. Er zijn enkele gezondheidsvoorwaarden waarbij Colonhydrotherapie gecontra-indiceerd is ( deze staan vermeld op het intakeformulier). Het advies is 1,5 uur voor de behandeling niet te eten. Ook raden we aan om bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suikers, gluten, zuivel, vlees, alcohol en koffie minimaal 2 dagen voor uw afspraak te vermijden.

Tijdens de sessie

Colonhydrotherapie is een veilige en pijnloze procedure waarbij een steriel disposable speculum voorzichtig in het rectum wordt ingebracht en gezuiverd, warm water onder gecontroleerde druk in en uit de dikke darm wordt gebracht. Tijdens de sessie worden verschillende cycli van vullen en ledigen van de dikke darm binnen 45 min uitgevoerd. Het water hydrateert de dikke darm en verzacht de ontlasting. De ontlasting kan makkelijker afgegeven worden via een uitstroombuis die is verbonden met de afvoer (gesloten systeem) zonder enige blootstelling aan cliënt of therapeut.

De waterstroom helpt ook de dikke darmspieren te trainen waardoor de natuurlijke peristaltiek wordt gestimuleerd, wat van fundamenteel belang is voor de gezondheid van de spijsvertering.

Een “verlichte” kijkbuis zal u toelaten om de geloosde materie te zien terwijl deze uw colon verlaat. De therapeut masseert voorzichtig de buik om de getroffen ontlasting van de dikke darmwand te helpen losmaken.

Na een paar sessie is de voortgang merkbaar omdat er minder afval zichtbaar is in de kijkbuis. Aan het einde verlaat u de behandeltafel en gaat u naar het toilet om overtollig water af te geven.

Na de sessie

Voordat u naar huis gaat krijgt u persoonlijke adviezen mee op basis van de sessie en uw leefstijl. Over het algemeen wordt aangeraden 6-9 Colonhydrotherapie sessies te ondergaan om de hele Colon te reinigen. Dit aantal varieert van cliënt tot cliënt. Standaard worden er de eerste keer 3 sessies geboekt in een korte periode van 10 dagen, waarna u in overleg met de therapeute zelf besluit meerdere sessies aan te vullen of niet. Deze zullen dan plaatsvinden met tussenpozen van weken.

Na een sessie is het advies voldoende water te drinken en bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suikers, gluten, zuivel, zuivel, vlees, alcohol en koffie 24 uur te vermijden.

Betrouwbare voedselintolerantie test

Wanneer je klachten hebt die maar niet weg lijken te gaan dan kan dit mogelijk veroorzaakt worden door een vertraagde IgG-voedselallergie Type III. Dit staat ook wel bekend als een voedselovergevoeligheid of voedselintolerantie. Vaak blijven deze reacties onopgemerkt, omdat de klachten pas na uren of zelfs dagen optreden na het eten van een ”trigger food”. Het is dan erg lastig om te bepalen welk voedingsmiddel de reactie heeft veroorzaakt. Gelukkig kan de ImuPro u helpen. De ImuPro Basic is een voedselintolerantie test op IgG reacties van de 90 meest voorkomende voedingsallergenen.

Ontwikkeling van IgG-voedselallergie / voedselintolerantie

Door medicatie, infecties, stress en milieubelastende stoffen kan de integriteit van de darmwand beschadigen en kunnen voedsel componenten langs de darmcellen slippen en in onze bloedbaan terechtkomen. Het immuunsysteem kan hierop een immuunreactie gaan veroorzaken, waardoor er klachten kunnen worden veroorzaakt.

De  mogelijke klachten bij een voedselallergie IgG-Type III kunnen  zijn:

 • Darmklachten, constipatie, Prikkelbare Darm Syndroom
 • Hoofdpijnen, migraine
 • Obesitas, chronische gewichtsproblemen
 • Huidproblemen zoals eczeem, acne of psoriasis

Heb je last van onverklaarbare (chronische) klachten en wil je onderzoeken of het wellicht kan worden veroorzaakt door een voedselintolerantie/overgevoeligheid?

Hoe werkt de ImuPro Basic

Nadat je de ImuPro voedselintolerantie test hebt besteld kun je ervoor kiezen zelf de vingerprik in de praktijk te komen laten doen of dat je zelf het bloed verzameld. Nadat het bloed is verzameld sturen we de envelop met bloedsample naar het laboratorium toe. Het laboratorium test vervolgens middels de betrouwbare ELISA methode of er IgG reacties aanwezig zijn. Na ongeveer  1 a 2 weken zijn de resultaten bekend en ontvang je de resultaten per mail of ontvang je het rapport via de post.  Met deze resultaten kunnen we samen naar de uitslag gaan kijken en het voedingspatroon veranderen. Een ideale manier voordat men start met een reinigingskuur!

Bestel ImuPro