Sander

Ik voelde mij te vaak niet fit. Ik weet dat mijn darmen niet optimaal functioneren, of beter, dat ik ze telkens opzadel met problemen door mijn eet- en drinkpatroon. Dat hindert mij in de dingen die ik doe en wil doen. Vandaar dat ik de stap naar Vitamelle heb gezet.

Hoe heb ik het traject ervaren?

Het is niet altijd even makkelijk. Het ‘afleren’ of ‘afzweren’ van gewoontes in het eet- en drinkpatroon levert al snel confrontaties met jezelf en je gestel op. Je loopt hard tegen die gewoontes aan: iets lekkers pakken bij lichte trek, een extra bak koffie, snoepen, snacken, drop in de auto, cola, etc. En het is soms ook gezellig om lekker bourgondisch te eten.

Je krijgt tijdens het traject wel zicht op wat je je lijf, en ik mijn darmen, aan doe. Maar met de overtuiging van het begin (aanhaken op dat gevoel) lukte het om al de verleidingen, en dat zijn er veel, te weerstaan.

Ergo, niet ‘een fluitje van een cent’, harde zelfconfrontatie(s) maar zeker te doen!

Wat vond ik het meest bijzonder?

Mijn gevoel na de eerste spoeling. Allereerst voelde ik me meteen fitter maar sinds zeker 20 jaar heeft mijn buik nooit zo zacht aangevoeld: het voelde als een zacht dekentje. Mijn buik/maag verkeerde kennelijk altijd in opgezette toestand. Dat voelde niet fijn! Dat is nu weg.

Wat heeft het me gebracht?

Allereerst een direct resultaat in mijn spijsvertering. Was die anders voortdurend rommelig, borrelend opdringerig en aanwezig, is die nu rustig en niet opdringerig meer. Daarnaast het besef wat verkeerde keuzes in eten en drinken met mijn lichaam doen en dat ik dit zelf kan beïnvloeden en veranderen.

Hoe ik de begeleiding heb ervaren?

Jouw begeleiding is vanaf moment 1 to the point, zeer kundig en vertrouwen gevend. Daarmee was ik meteen overgegeven aan jouw deskundige adviezen, tips en aanwijzingen. Je legt alle stappen goed uit en verklaart de gebeurtenissen en ervaringen goed.

Je hebt me zo goed geholpen mijn eigen lichaam beter te lezen, beter te begrijpen. Dat is heel bijzonder en getuigt van professionaliteit en deskundigheid. Daarnaast zorg je voor een ontspannen sfeer waarbinnen een leuk gesprekje (over van alles) mogelijk is tijdens het spoelen.

Jouw ‘touch’ in het masseren van de darmen is geweldig; Het geeft ontspanning, rust en resultaat!

Zou ik anderen aanbevelen om naar Vitamelle te gaan?

Absoluut. Voor sommigen zal het qua kosten lastig zijn maar ik zal/kan het iedereen van harte aanbevelen!