Een lekker verwarmend Belgisch soepje op een natte, stormachtige dag

Ingrediënten

1 kg grond witloof. 1 witte ui, grof gesneden. 2 teentjes knoflook, geperst, 1 el olijfolie. Wit van 2 prei stengels. 1 grote, zoete appel, geschild en in stukjes gesneden. 1 1⁄2 groentebouillon. Snuifje kurkuma. Zwarte peper. Verse bieslook, fijngesneden

Bereiding

  1. Snij het witloof middendoor en verwijder het onderste harde gedeelte, want dat smaakt bitter. Snij het witloof in stukken. Stoof de ui en de knoflook aan in olijfolie, voeg de prei en appel toe en stoof een drietal minuten. Voeg het witloof toe en stoof nog heel even mee. Niet te lang, want dan wordt de soep bitter. Voeg de groentebouillon, kurkuma en flink wat zwarte peper toe en laat 25 minuten sudderen. Mix en serveer met verse bieslook.
  2. tip: voeg wat grijze garnalen toe voor een feestelijke touch. Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *