Luister naar je lichaam, dan hoeft het niet zo te schreeuwen!!

Ben jij nou altijd zo fris en fruitig…? NO WAY! Deze vraag kreeg ik pas geleden en vaak de opmerking van: Jij ziet er altijd goed uit!  En nog eentje die me eigenlijk best verbaasde: “wat heb jij nou nog te ontgiften?!” toen ik vertelde dat ik me aan het voorbereiden was op een colonhydrotherapie binnenkort

Of het nou aan de maandag ligt, ik weet het niet hoor maar mijn off Day is wel vaak op maandag.

Wat kun je je beroerd voelen, zowel fysiek als emotioneel. Het gekke is dat ik op dat moment niet precies weet waar dan de oorzaak ligt. Ik werd vorige week  s ’nachts wakker van de pijn. Mijn hele lijf deed zeer. Draaien ging niet, omhoog komen ook niet, wat een rotgevoel! Ik moest nog even aan mijn klant denken met spierreuma. Zij heeft dit dus altijd!! Er gaat van alles door mijn hoofd: Huh?! Hoe kan dit nou, een griepje misschien? Ik eet toch goed en gezond? En ik sport heel regelmatig. Pak meestal de fiets etc. etc.. Straks maar even de fysio appen, misschien heeft hij een gaatje.

Voorzichtig opgestaan, AU.. mijn hoofd steekt en bonkt. Zoals bijna elke ochtend start ik met een glas water met citroen. Werkt beter dan een kop koffie en het zet mijn spijsvertering aan. Wel met een rietje anders raakt het tandglazuur beschadigt . Ook neem ik 15 druppels reinigingscomplex ter voorbereiding op de grote flush volgende week. Dit kruidencomplex ondersteunt de lever, galblaas, darmen en nieren. Naar buiten met mijn hondje Puck zal me goed doen bedenk ik me.  Op een iets lager pitje dan normaal kom ik de ochtend door met werken, administratie en een paar belletjes. Begin van de middag op de fiets naar de fysio. Elke hobbel, elk kuiltje in de weg  voel ik in mijn hoofd.

De fysio weet me weer helemaal recht te zetten en door aan mijn nek te trekken en te sjorren zit dat ook weer goed. We hebben het nog even over een paar oefeningen voor thuis en komen tot de conclusie dat ik met teveel kilo’s train in de sportschool. Mel, je bent geen Ben Johnson! Je hebt lange spieren en bent meer een marathonfiguur. Ok duidelijk. Eigenlijk wist ik dit ook wel. Meer herhalingen met minder gewicht. Geradbraakt vervolg ik mijn dag. Die avond op tijd naar bed, des te eerder is deze rotdag dan ook maar voorbij. Mega herstelpijn heb ik van de behandeling bij de fysio.

De volgende ochtend om 7.00 uur uit bed, glas water met citroen, leverdruppels en ik maak een slowjuicesap van bleekselderij en appel. Ik besluit dit elke dag te gaan doen komende week. Met het hondje naar buiten en ik voel me best goed, op een lichte hoofdpijn na.

Pas in de middag kom ik tot een conclusie waar deze malaise vandaan komt. Ik som een aantal dingen in mijn hoofd op die me de afgelopen weken bezig hebben gehouden…

werken in de salon overdag en in de avond – kinderen/huishouden/hondje – opdrachten businesscoach maken – zorgen om mijn vader en hiervoor wat dingen geregeld – oriënteren plus overleg tuinplan – papieren belastingaangifte bij elkaar zoeken – 3x gesprek in Rotterdam – intensief coachgesprek met klant – zoom call  2 uur met coach – studeren (bijna examen) – modules luisteren –(te zwaar)sporten 3 x – nieuwe voordeur uitzoeken – verdriet om Marcus…..en ga zo maar door.. ik was zelfs vergeten dat ik gisterenavond ineens enorm moest huilen in bed. Het is binnenkort (18 maart) alweer twee jaar geleden dat Marcus is overleden en het komt er nu pas bij vlagen en vaak geheel onverwachts uit. Kortom, het was een beetje veel alles bij elkaar. Maar….

Eigenlijk kan ik wel zeggen dat mijn lichaam gewoon geniaal goed bezig is!! Die zegt STOP, tot hier en niet verder! 

Dit geeft een positieve draai aan het geheel en met een lichte glimlach denk ik “het komt wel goed”. 

Nu een week verder heb ik er elke dag voor gezorgd dat ik om 7.00 u of eerder opsta, elke dag minimaal een half uur goed beweeg ( sportschool of powerwalk buiten), goede maaltijden neem en uiterlijk 22.30 in bed lig. Ik voel me weer lekker, geen centje pijn en vandaag kon ik weer shinen bij een fotoshoot. Al met al een mooie les “Practice what you preach” gehad…???? Luister naar je lichaam als het je iets verteld!

HOE GA JIJ OM MET EEN MOODY (MON)DAY?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *